Kymco VitalityKymco Vitality

12 900 KUNA

Dimenzije D/Š/V (mm): 1870x690x1200
Težina(kg): 105
Vrsta motora: 2 taktni
Sistem hlađenja: zračno
Prijenos: CVT (automatski)
Obujam (ccm): 49,4
Dozv. snaga (kw/rpm): 2,9/5500
Max. snaga (kw/rpm): 3,8/6500
Max. okret (Nm/rpm): 4,5/6000
Veličina guma: P: 120/70-12 Z: 130/70-12
Vrsta kočnica: Disk/Bubanj
Spremnik: 5 Litara

Veselog i živog imena, istog takvog dizajna i performansi, Vitality 50 predvodnik je novog vala Kymco skutera, sa elegantnim halogenim glavnim svjetlom, velikim udobnim sjedalom dovoljno prostranim za komotan prijevoz dvije osobe i već legendarnom ravnom platformom za noge, koji skuterima daju onu funkcionalnost radi koje su i stvorenim, da praktičnošću i jednostavnošću služe svojim vlasnicima u vrevi svakodnevnog sve stresnijeg života, što nažalost u posljednje vrijeme mnogi proizvođači zaboravljaju.

Ugledni tajvanski gigant 2004. godine razveselio nas je novim modelom vitalityja 50 koji se nije promijenio do danas. Vješto je sjedinio sportske forme i kompaktne dimenzije, ugradio atraktivno halogeno prednje svjetlo i bijele pokazivače smjera te odredio i pristojnu cijenu, koja se za hrvatsko tržište već godinama vrti oko prihvatljivih 12.000 kuna.

Vitality je skuter za gradsko krivudanje, pa stoga ne čudi dubok i velik prostor pod sjedalom. U njega ne samo da stane jet-kaciga, nego bez problema i integralna, plus nešto stvari poput osobnih dokumenata. Podnica mu je široka i prostrana, tako da ćete na njoj bez problema prevesti i nešto veći teret. Ako vam ni to nije dovoljno, još vam je na raspolaganju i kukica za vješanje torbe, na gornjem unutrašnjem dijelu štita. Tajvanca pogoni provjereni dvotaktni pogonski agregat, koji se hladi zrakom, a obujam mu je 49,5 ccm. Razvija snagu od 2,9 kW (4 KS) i najvišu brzinu od 50 km/h (u zatvorenoj verziji). Kočnice su mu blage, naročito stražnja (bubanj), dok je prednja nešto naglašenija i zapravo je prvi i jedini izbor pri kočenju. Vitality se kotrlja na kotačima veličine 12 cola, a upravlja se vrlo lagano i jednostavno, što će naročito pogodovati novopečenim vozačima i vozačicama, koji tek otkrivaju svijet skutera. Sjedalo je izuzetno udobno i prostrano, te presvučeno hrapavim materijalom radi manje klizanja.